top of page
Logo_Conferentie_HR_edited.jpg

Workshopleiders op 24 september 2022
 

Marianne de Best
docent-Marianne.jpeg

Marianne De Best

Nederland

Met onuitputtelijke energie geeft Marianne Nederlands als tweede, derde of vierde taal aan kinderen op de British School in The Netherlands. Marianne is een natuurtalent in het lesgeven met TPRS en andere vormen van begrijpelijke input, en houdt van veel variatie in haar lessen. Ze ontwikkelt vele spellen en lesmaterialen voor haar leerlingen. Voor Marianne bestaat het pad naar taalverwerving uit het opbouwen van relaties met haar leerlingen, het samen verzinnen en uitbeelden van verhalen, plezier hebben en het ontwikkelen van een liefde voor lezen.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marianne-van-klaveren-29b492114/

NIcole 31-8.jpeg

Nicole de Boer

Nederland

Nicole de Boer studeerde Russische taal en literatuur en begon 20 jaar geleden met het geven van Nederlandse les in Moskou. Sindsdien geeft ze ook in Amsterdam Nederlandse les aan groepen en individuen van verschillende achtergronden, waaronder voetbalspelers van Ajax.

Vijf jaar geleden ontdekte ze TPRS en het belang van een veilige leeromgeving en van het begrijpelijk maken van taalinput. Haar nieuwste missie is: iedereen (ook taaldocenten) aan het tekenen te krijgen.

Website: www.oomfjodor.nl

Facebookpagina: https://www.facebook.com/russischelesbijoomfjodor.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicole-de-boer-14638313/

Helene.jpeg

Hélène Colinet

Mallorca (Spanje)

Als taaldocente gebruikt Hélène geen boeken of woordenlijsten, maar ontwikkelt ze lessen met een grote impact, waarin de taal op een natuurlijke, eenvoudige en leuke manier wordt gesproken. Naast haar werk als docente beheert ze ook de schoolbibliotheek, zit zij Engelse debatten voor en organiseert ze diverse internationale projecten op haar school. En in haar vrije tijd verzorgt ze workshops en trainingen over natuurlijk, effectief talenonderwijs. 
 

Website: https://helenecolinet.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/h%C3%A9l%C3%A8ne-colinet-21a56b4b/

Charlotte Dincher 1.jpeg

Charlotte Dincher

Duitsland

Charlotte Dincher gebruikt al jaren met veel plezier CI-technieken in haar lessen op een Duitse staatsschool. Nadat de vonk was overgesprongen tijdens een TPRS-congres in de VS werd ze zelf trainer en heeft ze vele andere docenten op internationale scholen getraind en opgeleid. Ook houdt ze een blog bij waarin ze materialen deelt die zij zelf heeft ontwikkeld. "Lost in London" is haar eerste CI-easy reader voor beginnende leerlingen Engels. 

Website: https://www.sprachenbesserlehren.de/

judith-dubois-photo-2018 (1).jpg

Judith Dubois

Frankrijk

Judy is geboren in de VS maar heeft haar hele volwassen leven in Afrika en Frannkrijk gewoond. Ze gaf Engels op de middelbare school en sinds haar pensioen geeft ze nog altijd Engelse les aan volwassenen. Judy is vooral bekend van de Agen Workshop, de eerste echte TPRS/CI-conferentie in Europa, in het sfeervolle Agen, die zij al 7 jaar samen met Lilian Stirling organiseert. Dit jaar vindt de 8e editie plaats.

Website: http://tprs-witch.com/

Presentatie Very Narrow Listening - Ronde 3

daniel1.jpeg

Daniel Kline Logsdon-Dubois

Frankrijk

Daniel Dubois is docent Bretons en Engels in Bretagne en geeft tevens Franse les via Skype. Als zoon van de organisatrice van de Agen Workshop is hij natuurlijk een zeer ervaren TPRS-/CI-docent, maar zelfs al vóórdat hij in 2013 CI begon toe te passen werkte hij met verhaaltjes, humor en rollenspel om zijn leerlingen betrokken te houden. 

Daniel leerde pas Bretons toen hij al volwassen was, voornamelijk door het luisteren naar gesprekken tussen oudere mensen in Bretagne. Nu probeert hij met zijn lessen de taal levend te houden en Bretonse jongeren te interesseren in hun moedertaal. 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniel-kline-logsdon-dubois-bbb5487b/

Pia Koch.jpg

Pia Koch

Duitsland

Pia Koch is docente Duits in Duitsland. Ze ontdekte TPRS in 2020 en gebruikt deze methodiek sindsdien in haar online lessen Duits, onder andere aan CI-docenten die Duits willen leren. Ze is expert in online lesgeven, en heeft al meerdere workshops gegeven over TPRS in online lessen. 

Website: https://www.thewaytofluency.com/

Youtube-kanaal met online lessen: 
https://www.youtube.com/channel/UCILUuXQcHhC7t1K13XSYcww/videos

Alike_Last_TLMnl_VF.JPG

Alike Last

Nederland

Alike Last heeft in 2007 TPRS geïntroduceerd in Nederland en verzorgt sinds 2008 met haar collega's van Taalleermethoden.nl CI/TPRS/TPR trainingen voor MVT en NT2 docenten. Daarnaast geeft ze CI/TPRS lessen Frans, en ontwikkelde ze samen met haar collega’s van Vrolijk & Frans, taal leren met plezier een doorlopende CI-leerlijn ontwikkeld voor volwassenen, van beginners tot en met ERK A2/B1. Elke zomer volgt Alike de NTPRS- en iFLT-conferenties in de Verenigde Staten, zodat zij op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van CI. Zij is tevens mede-oprichtster van het TPRS Platform en organiseert TPRS-conferenties .

Website: https://www.taalleermethoden.nl/

Website Franse taallessen: https://www.vrolijkenfrans.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/taalleermethoden/

carmen-lr.jpg

Carmen Meester

Nederland

Carmen is docente Spaans en ondernemer, en "Nederlandse met een Spaans hart". Ze runt haar eigen talenschool met Spaans, Frans, Nt2 en Italiaans. En met 'Meester' als achternaam kun je natuurlijk niet anders dan je talenschool "Talenmeester" noemen. Daarnaast leidt zij samen met Kirstin Plante het opleidingsinstituut Dynamic Language Learning, waar ze cursussen en workshops geeft en ontwikkelt.

 

Websites:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/carmen-meester/

Froukje.jpg

Froukje Moritz

Nederland

Froukje Moritz heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen bij hun inburgering en bij het proces van verwerving en niveauverhoging van de Nederlandse taal. Ze is een enthousiaste taaldocent die met heel haar hart gelooft in “leren door te doen”. Froukje vindt humor een universele en verbindende kracht. Het schept ruimte om op een speelse manier met taal bezig te zijn en maakt leren leuk.
Laagopgeleiden aan het lezen, praten en schrijven krijgen, is één van Froukje’s sterke kanten. In haar aanpak is de praktijk het aangrijpingspunt. Taal leer je immers niet alleen uit een boek. Ze doet daarom veel praktijkgerichte oefeningen met haar cursisten, binnen én buiten het leslokaal. 

 

Websites:

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/froukje-moritz-van-der-maas-3286201a2

docent-Kirstin.jpeg

Kirstin Plante

Nederland

Al sinds 2007 ontwikkelt Kirstin trainingen en workshops voor talendocenten die willen leren lesgeven met begrijpelijke-input, en momenteel leidt zij samen met Carmen Meester het opleidingsinstituut Dynamic Language Learning.  Als docente Spaans gaf zij tien jaar lang exclusief les met TPRS, en als docententrainer gaf zij trainingen in Japan, Europa en de Verenigde Staten. Eenmaal per jaar geeft zij in de Verenigde Staten een training aan docentenopleiders, en aan CI-docenten die zelf de ambitie hebben om docententrainer te worden. Daarnaast runt Kirstin een uitgeverij en een boekwinkel, beide met de focus op begrijpelijke-inputmaterialen. 

 

Websites:

LinkedIn: www.linkedin.com/in/kirstin-plante-90a1395/

Casper_kleur.jpeg

Casper Porton

Nederland

Casper is een docent Latijn en Grieks wiens focus sinds 15 jaar ligt op de actieve beheersing van deze talen, om Latijnse en Oud-Griekse teksten vloeiend te kunnen lezen in plaats van ze te 'ontcijferen'.  In 2005 richtte hij ADDISCO op, waar jongeren en volwassenen niet alleen taalvaardig worden in Latijn en Grieks, maar ook vakken kunnen volgen als geschiedenis van de oude wereld, filosofie, archeologie en kunst. Ook traint Casper docenten in lesgeven met CI en het spreken van de oude talen. 

 

Website: https://www.addisco.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/casperporton/

Liam Printer - Headshot 2018 v2 10.56.07

dr. Liam Printer

Zwitserland

Liam Printer is het hoofd van Pedagogical Innovation and Approaches to Learning aan de International School of Lausanne in Zwitserland. Daar geeft hij ook Spaans in de onderbouw van de middelbare school. Zijn doctoraat in Education was gericht op motivatie en taalonderwijs met verhalen, en zijn onderzoek is gepubliceerd in twee peer-reviewed tijdschriften. Hij was eerder al keynote speaker op de Irish Association of Spanish Teachers national conference and The Goethe Institute Annual Conference in Londen. Daarnaast heeft hij presentaties gegeven op diverse congressen over de hele wereld, en wordt hij door scholen in Europa, China, de VS en Australië ingehuurd als adviseur op het gebied van taalonderwijs met begrijpelijke input.

 

Website: liamprinter.com 

Podcast: liamprinter.com/podcast.html

Twitter: @liamprinter 

LinkedIn: www.linkedin.com/in/liamprinter/  

Pasfoto-Joyce-copy.jpeg

Joyce van Ruiten

Nederland

Joyce van Ruiten, van oorsprong docent Frans, is thans werkzaam als docent Nederlands (MYP Dutch B) aan de Internationale School van Amsterdam (ISA), een IB school. Sinds 20 jaar doceert ze met veel plezier Frans en Nederlands als vreemde taal, zowel in Nederland als in Maleisië. Joyce heeft zich verdiept in de toepassing van IT in de vreemde talen les en is een Google for Education Certified Trainer. Andere interessegebieden zijn Visible Thinking en TPR Storytelling.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joycevanruiten/

millaray.jpeg

Millaray Salomon

Noorwegen

Millaray is sinds 7 jaar docente Spaans aan de Steinerskolen in Norway (een vrije school of Steinerschool) en werkte daarvoor 10 jaar als muziekdocente. Door haar training in de Vrije-Schoolpedagogie heeft ze veel interessante onderwijstools tot haar beschikking, die ze in haar workshops met ons deelt. Millaray werkt momenteel aan een podcast over talenonderwijs en CI. 

Kathrin3.jpeg

Kathrin Shechtman

Duitsland

Kathrins CI-reis begon in de Verenigde Staten. Sinds 2016 geeft ze uitsluitend les met Story Listening aan kinderen en volwassenen. Op dit moment is Kathrin een Master Engelse Taal en Linguïstiek aan het doen. Ze geeft workshops over Story Listening in Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten, en promoot Taalverwervingstheorie via de Stories First Foundation.

Website: https://www.welovedeutsch.com/

Stories First Foundation: https://storiesfirst.org/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/welovedeutsch/

Phil_edited.jpg

Philip Smith

Ierland

Phil Smith komt oorspronkelijk uit Dublin, Ierland. Hij is docent Frans op een middelbare school in Co. Kildare. Phil gelooft dat de beste lessen ontstaan wanneer docenten en leerlingen creativiteit kunnen laten zien in sfeer van humor en samenwerking. Naast andere TPRS- en CI-activiteiten gebruikt Phil zoveel mogelijk tekeningen en visual thinking strategies in zijn lessen, omdat  dit meer duidelijkheid, plezier en betrokkenheid heeft opgeleverd. 

janique-alice.jpeg

Janique Vanderstocken

België

Janique heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven van Alfa NT2 aan zeer laaggeschoolde (tot volledig analfabete) volwassenen. Vanaf 2007 ontwikkelde zij Zwart op wit, een cursus technisch lezen en schrijven voor analfabete anderstalige volwassenen. Inmiddels is er ook een website met oefeningen bij de cursus beschikbaar.

Janique geeft nascholingen voor het Centrum voor Nascholing en Onderwijs. Deze gaan over methodieken specifiek voor Alfa NT2 en over het aanwakkeren van leesplezier bij laaggeschoolde anderstaligen. Ze beheert bovendien een website met specifieke boeken voor anderstaligen, waar zij zelf ook hun mening op kwijt kunnen. ​

Website cursus Zwart op Wit: https://ikleer.net

Websites met boeken voor anderstaligen: https://leesmoment.weebly.com 
en https://levojo.weebly.com 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/janique-vanderstocken-6b04a1174/

Nicole de Boer
Hélène Colinet
Charlotte Dincher
Lisa Horvath
Daniel Kline Dubois
Alike Last
Kirstin Plante
Casper Porton
Liam Printer
Joyce van Ruiten
Millaray Salomon
Judy Dubois
Pia Koch
Carmen
Kathrin Shechtman
Phil Smith
Janique Vanderstocken
Froukje
bottom of page