top of page

Een verhalenwedstrijd voor War Child

Bijgewerkt op: 16 sep. 2019

Onze collega Siebe Ten Have heeft een challenge uitgeschreven voor TPRS-/CI-docenten! Hieronder nodigt hij je uit om mee te doen.
Hallo TPRS/CI docenten,


In januari 2020 ga ik voor War Child de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, beklimmen. Tot die tijd ga ik geld inzamelen en wil ik mensen bewust maken van wat War Child doet voor kinderen in oorlogsgebieden: onderwijs, bescherming en psychosociale hulp voor kinderen in oorlogsgebieden. En daar heb ik jullie hulp bij nodig! Laten we samen het gesprek met onze leerlingen aangaan over jezelf inzetten voor het goede doel en daarmee andere mensen op deze wereld kansen op een beter leven bieden.


Het idee: Maak een verhaal met je klas over een personage die een inzamelingsactie voor War Child doet. Dit kan van alles zijn, maak het zo boeiend en gek mogelijk. Echt alles is mogelijk. Als het verhaal af is, op papier of op video, stuur je verhaal of video naar mij via e-mail. Ik ga alle verhalen lezen/bekijken met mijn klassen en we kiezen samen een winnaar uit. Omdat ik met deze competitie geld wil ophalen voor War Child, wil ik jullie vragen om een donatie te doen wanneer je een verhaal inzendt. Elke euro gaat direct naar War Child als je dit via deze link doet https://kilichallenge.voorwarchild.nl/actie/siebe-ten-have.


Het winnende verhaal verdient allereerst eeuwige roem. Deze competitie kan een mooie aanleiding zijn om met je klas te praten over global issues, jezelf inzetten voor het goede doel en de bewustwording dat niet elk kind op de wereld de mogelijkheid heeft om onderwijs te volgen en in een veilige omgeving leeft. Daarnaast krijgt het winnende verhaal 20 euro om een leuke traktatie o.i.d. van te kopen. Ten slotte ga ik de actie uit het winnende verhaal ook echt proberen uit te voeren, dus kom maar op. Stuur je verhaal in voor 1 oktober 2019 en doe mee!


Mijn e-mailadres voor de verhalen: s.tenhave@ishthehague.nl


Mijn persoonlijke War Child actiepagina voor donaties: https://kilichallenge.voorwarchild.nl/actie/siebe-ten-have


Dus laten we samen toffe verhalen gaan maken en geld inzamelen voor War Child!

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page