Pioniers in TPRS voor Gebarentaal

Bijgewerkt: jun 26

Iris Wijnen en Tom Uittenbogert


Twee pioniers in de dovenwereld hebben in korte tijd een revolutie teweeg gebracht in het gebarentaalonderwijs. Lees hier hun verhaal!


Tom Uittenbogert en Iris Wijnen woonden een workshop over TPRS bij en herkenden in TPRS de expressie en het visuele karakter dat typisch is voor gebarentaal. Ze besloten onmiddellijk om zelf TPRS te leren. Kort daarna begonnen ze lesmateriaal te ontwikkelen en zelfs, in samenwerking met TPRS Academy, docenten gebarentaal op te leiden. Het lesmateriaal is inmiddels in België bewerkt voor de Vlaamse gebarentaal en wordt daar gebruikt door docenten die Tom en Iris hebben opgeleid.


Maar daar lieten ze het niet bij; op internationale congressen geven ze workshops, wat leidde tot een uitnodiging van de Dovenorganisatie in Italië. Daar hebben ze in 2015 meer dan twintig docenten getraind in Milaan en Turijn. Het lesmateriaal wordt in het Italiaans vertaald en bewerkt voor Italiaanse gebarentaal. En in samenwerking met de Italianen zal het boek Storytelling voor het talenonderwijs van Blaine Ray opgenomen worden in International Sign, waarna het online beschikbaar zal worden gesteld aan doven over de hele wereld!


Tom Uittenbogert en Iris Wijnen zijn docent Nederlandse gebarentaal en oprichters van het opleidingsinstituut Gebarentaal voor iedereen.

Op deze video vertelt Tom meer over de internationale docententraining TPRS voor gebarentaal:0 keer bekeken

Contactinformatie

Dynamic Language Learning V.O.F.

Molengouw 36

1151 CJ Broek in Waterland

info@dynamiclanguagelearning.com

www.dynamiclanguagelearning.com

BTW-nummer: NL859671823B01

KvK-nummer: 73809993

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo hoor je het als eerste wanneer er nieuwe cursussen zijn en ontvang je handige tips en interessante artikelen.

Over Dynamic Language Learning