Workshop CI en muziek 

Cursusleider: Marianne de Best

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je een liedje begrijpelijk maken voor je cursisten. Denk bijvoorbeeld aan een popnummer van een bekende of populaire artiest. Jouw cursisten gaan eerst luisteren, en daarna het liedje langzaamaan meezingen. Het liedje blijft gegarandeerd in hun hoofd hangen en de taal wordt op deze manier verworven. Het mooie van muziek is… ze kunnen er thuis ook uitgebreid naar luisteren!

Dit ga je leren:​

 • Een geschikt liedje selecteren dat aansluit bij het taalniveau van jouw groep

 • CI werkvormen die ernaar toe werken om het liedje begrijpelijk te maken

 • PQA gelinkt aan een doelconstructie

 • Picture talk over de artiest en/of de videoclip

 • Vervolg- en verwerkingsactiviteiten om de doelconstructies op speelse wijze te herhalen

 

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Een uitgebreide handout met uitgewerkt stappenplan en activiteiten

 • Linkjes naar video’s met goede voorbeelden

 • Koffie & thee en iets lekkers (als je op 1 dag twee opeenvolgende workshops volgt, krijg je ook een lunch aangeboden)

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?
Zijn jouw leerlingen geen absolute beginners meer? Zou je wel eens muziek met jouw doeltaal willen gebruiken? Vind jij het interessant om cultuur elementen te integreren is jouw les?  Maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken omdat er voor jouw idee te veel nieuwe taal in liedjes zit? Dan is deze workshop echt wat voor jou! Je hoeft absoluut niet muzikaal te zijn of te kunnen zingen om deze workshop te volgen! 

 

Waarom wil jij deze workshop doen?​

 • Wil je meer doen met muziek in je les?

 • Wil je liedjesteksten begrijpelijk leren maken?

 • Zoek je manieren om verdieping aan te brengen terwijl je de doeltaal blijft spreken?

 • Zoek je leuke CI-activiteiten voor een dynamisch lesplan rondom liedjes?

 

Dan is deze CI met muziek perfect voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toepassing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.