Workshop Meer dynamiek in de les

Cursusleiders: Marianne de Best en Kirstin Plante

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je meer dynamiek, diepte en aandacht  creëren in je les. Dynamiek betekent niet persé 'veel bewegen' of 'veel lawaai'. Dynamiek zit hem vaak in kleine dingen die de wisselwerking tussen docent en leerling/cursist stimuleren. Deze wisselwerking geeft energie aan beide kanten. Dynamiek zorgt ervoor dat de aandacht erbij blijft en dat leerlingen/cursisten als het ware op het puntje van hun stoel zitten.

Dit ga je leren:​

 • Activiteiten zodanig afwisselen dat de aandachtsspanne maximaal wordt benut

 • Planning en organisatie voor een strakke transitie naar de volgende activiteit

 • Jouw eigen energie sparen door passend te reageren op het energieniveau van de klas

 • Lesopbouw en inplannen versus spontaan gebruiken van brain breaks

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Een uitgebreide handout met uitgewerkt stappenplan en activiteiten

 • Linkjes naar video’s met goede voorbeelden

 • Koffie & thee en iets lekkers 

 • Een certificaat

Past deze workshop goed bij jou?
Heb je al ervaring met Story-asking, PQA, VideoTalk, PictureTalk, TPR of andere vormen van lesgeven met begrijpelijke input? Heb je soms het gevoel dat het wat langdradig wordt, of dat de betrokkenheid van je leerlingen afneemt? Steek je veel energie in je les en krijg je er te weinig energie voor terug? Dan vind je hier hands-on manieren om dit te veranderen.

 

Waarom wil jij deze workshop doen?​

 • Wil je met een vlot tempo lesgeven en toch begrijpelijk blijven?

 • Wil je rust in je hoofd door een goede lesplanning?

 • En wil je tegelijkertijd spontaan kunnen reageren op wat er gebeurt in de klas?

 • Wil je je leerlingen meer laten bijdragen aan de gesprekken in de klas?

 

Dan is de workshop Meer dynamiek in de les perfect voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.