Workshop Embedded Reading 

Cursusleider: Marleen Rezaie-Delbeek en Kirstin Plante

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je leesteksten aanpassen aan het niveau van je leerlingen, en in je leeslessen vlot toewerken naar een hoger leesniveau.​

Je leert hoe je eenvoudige teksten kunt aanvullen en uitbreiden om ze complexer te maken, terwijl ze toch begrijpelijk blijven. Ook leer je (te) moeilijke teksten in een aantal stappen te vereenvoudigen. Vervolgens ga je aan de slag met het lezen, bespreken en bevragen van de eenvoudigste versie van je tekst, zodat je samen met je leerlingen kunt toewerken naar het lezen van de moeilijker versie.

 

Dit ga je leren:​

·       Moeilijke teksten (bijvoorbeeld uit je lesboek) vereenvoudigen volgens een stappenplan

·       Eenvoudige teksten (bijvoorbeeld je klassenverhaal) complexer maken voor meer uitdaging

·       Gestuurde vraagstelling om je leerlingen voor te bereiden op de moeilijker versie

·       Je leerlingen zelf laten meewerken aan het creëren van een uitgebreidere tekst

 

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Handige handout met tips, trucs en voorbeelden

 • Koffie & thee en iets lekkers (als je op 1 dag twee opeenvolgende workshops volgt, krijg je ook een lunch aangeboden)

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?​

Wil je meer profijt halen uit leesteksten die gebaseerd zijn op klassenverhalen? Of moeten jouw leerlingen (te) moeilijke teksten lezen uit de lesmethode? Heb je tijd om teksten voor te bereiden en vind je het leuk om hiermee aan de slag te gaan? Dan past deze workshop perfect bij jou!

 

Waarom wil je deze workshop doen?​

·       Wil of moet je leesvaardigheid van je leerlingen op een hoger peil brengen?

·       Zoek je naar manieren om te differentiëren met leesteksten?

·       Zijn de teksten die je meestal gebruikt eigenlijk te moeilijk of te gemakkelijk?

·       Heb je behoefte aan concrete handvatten om teksten mee te bewerken en te behandelen?

 

Dan is Embedded Reading echt iets voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toepassing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.