top of page

Workshopleiders op 1 en 2 november 2024

IMG_8682.jpeg

Tina Abour

Duitsland

Tina ontdekte het lesgeven met begrijpelijke input tijdens een stage op een Amerikaanse middelbare school. Daar kon zij zes weken lang ervaren hoe succesvol de kinderen met CI-methodes Duits leerden. Sindsdien baseert zij haar eigen lessen ook op begrijpelijke input, en geeft ze workshops hierover aan taaldocenten. Tina geeft Frans en Engels op een Gymnasium im Wetteraukreis. Daarnaast maakt ze onderdeel uit van een groep docenten in Duitsland die gezamenlijk meer bekendheid willen geven aan CI.

https://www.fremdsprachen-unterrichten.de/%C3%BCber-uns/

docent-Marianne.jpeg

Marianne De Best

Nederland

Met onuitputtelijke energie geeft Marianne Nederlands als tweede, derde of vierde taal aan kinderen op de British School in The Netherlands. Marianne is een natuurtalent in het lesgeven met TPRS en andere vormen van begrijpelijke input, en houdt van veel variatie in haar lessen. Ze ontwikkelt vele spellen en lesmaterialen voor haar leerlingen. Voor Marianne bestaat het pad naar taalverwerving uit het opbouwen van relaties met haar leerlingen, het samen verzinnen en uitbeelden van verhalen, plezier hebben en het ontwikkelen van een liefde voor lezen.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marianne-van-klaveren-29b492114/

Helene.jpeg

Hélène Colinet

Mallorca (Spanje)

Als taaldocente gebruikt Hélène geen boeken of woordenlijsten, maar ontwikkelt ze lessen met een grote impact, waarin de taal op een natuurlijke, eenvoudige en leuke manier wordt gesproken. Naast haar werk als docente beheert ze ook de schoolbibliotheek, zit zij Engelse debatten voor en organiseert ze diverse internationale projecten op haar school. En in haar vrije tijd verzorgt ze workshops en trainingen over natuurlijk, effectief talenonderwijs. 
 

Website: https://helenecolinet.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/h%C3%A9l%C3%A8ne-colinet-21a56b4b/

daniel.jpeg

Daniel Kline Logsdon-Dubois

Frankrijk

Daniel studeerde oorspronkelijk geschiedenis, maar raakte gefascineerd door de vrijwel uitgestorven Bretonse taal. Hij leerde deze taal door veel met oudere inwoners van Bretagne te spreken, en geeft nu les in Bretons, naast Frans en Engels. Via zijn moeder, Judith Logsdon-Dubois, die de Agen Workshop organiseert, kwam hij in aanraking met CI, en sinds 2014 zijn al zijn lessen, live en online, volledig op basis van begrijpelijke input. 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniel-kline-logsdon-dubois-bbb5487b/?originalSubdomain=fr

TabeaMcDonald.jpeg

Tabea McDonald

Duitsland

Tabea kwam in aanraking met lesgeven via Begrijpelijke Input op een middelbare school in Long Beach, California. Ze wist meteen dat dit de manier was waarop zij vanaf dat moment haar lessen wilde geven. Ze leerde de technieken van de docent bij wie ze op voornoemde school stage liep, en bezocht diverse conferenties in de VS. Sindsdien heeft Tabea altijd CI-technieken toegepast in haar lessen. Momenteel geeft ze Engels en Aardrijkskunde op een kleine school in het Ertsgebergte in Duitsland.

Albert_edited.png

Albert Subirats

Barcelona (Spanje)

Albert is docent Engels op een basisschool in Barcelona. In 2014 ontdekte hij TPRS, wat een radicale omslag in zijn manier van lesgeven teweegbracht. Sindsdien zijn zijn lessen doordrenkt van CI, waarbij hij ook veel Story Listening gebruikt. Het lesgeven aan jonge kinderen vergt daarbij wel enige aanpassingen en creativiteit in de toepassing van een breed scala aan CI-activiteiten.
 

Website: https://www.soydeidiomas.com/inicio

beth_sketlon.jpg

Beth Skelton

Verenigde Staten

Beth heeft meer dan 30 jaar ervaring als talendocent. Ze kwam in aanraking met TPRS/CI in 1999 tijdens een workshops van Blaine Ray en Susie Gross in Colorado. Nadat ze deze methode een tijdlang in haar lessen Duits op de middelbare school en haar lessen Spaans op de basisschool had gebruikt, begon ze deze aanpak aan te passen voor lessen Engels als tweede taal (zoals Nt2). Beth is nu een dynamische spreekster, coach en consultant. Ze ondersteunt scholen over de hele wereld in hun streven gelijkwaardig Engels taalonderwijs te bieden aan alle leerlingen.

Beth is ook auteur van lesmaterialen voor tweede-taalonderwijs en co-auteur van het recent verschenen Long-Term Success for Experienced Multilinguals.

https://bethskelton.com/

Janique-85.jpg

Janique Vanderstocken

België

Janique heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven van Alfa NT2 aan zeer laaggeschoolde (tot volledig analfabete) volwassenen. Vanaf 2007 ontwikkelde zij Zwart op wit, een cursus technisch lezen en schrijven voor analfabete anderstalige volwassenen. Inmiddels is er ook een website met oefeningen bij de cursus beschikbaar.

Janique geeft nascholingen voor het Centrum voor Nascholing en Onderwijs. Deze gaan over methodieken specifiek voor Alfa NT2 en over het aanwakkeren van leesplezier bij laaggeschoolde anderstaligen. Ze beheert bovendien een website met specifieke boeken voor anderstaligen, waar zij zelf ook hun mening op kwijt kunnen. ​

Website Comprehensible Language Learning for Teachers: https://cllft.com 

Websites met boeken voor anderstaligen: 
https://leesmoment.weebly.com en https://levojo.weebly.com 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/janique-vanderstocken-6b04a1174/

Teri wiechart.png

Teri Wiechart

Verenigde Staten

Teri Wiechart is een gepensioneerde docente Frans die de laatste 11 jaar van haar tijd als docente met CI lesgaf. Ze gaf workshops en lezingen op diverse grote talenconferenties in de VS, en op de Agen Workshop in Frankrijk. Teri heeft sinds 2001 vele docenten getraind en gecoacht in CI-technieken, zowel beginners als meer ervaren CI-docenten. Op dit moment is ze Conferentie-organisator en Coachingscoördinator op CI-conferenties in de VS, en is hoofd organisatie van de CI Summit.

Jill Wiley.jpeg

Jill Wiley

Noorwegen

Jill begon rond 2005 met lesgeven op basis van begrijpelijke input, nadat ze een conferentie van Karen Rowan en Blaine Ray had bijgewoond. Ze heeft meer dan 20 jaar leservaring, waaronder op scholen in de binnensteden van de VS, en geeft nu Frans en Engels op de British International School of Stavanger in Noorwegen. Naast het lesgeven en moeder zijn van drie kinderen, werkt ze ook als droom- en geldcoach voor docenten. Jill denkt dat het beste van CI is dat er altijd meer over te leren valt en dat er zoveel geweldige mensen zijn om het samen mee te leren.

Tina Abour
Marianne de Best
Hélène Colinet
Daniel Dubois
Tabea McDonald
Albert Subirats
Beth Skelton
Janique Vanderstocken
Teri Wiechart
Jill Wiley
bottom of page