Contactinformatie

Dynamic Language Learning V.O.F.

Molengouw 36

1151 CJ Broek in Waterland

info@dynamiclanguagelearning.com

www.dynamiclanguagelearning.com

BTW-nummer: NL859671823B01

KvK-nummer: 73809993

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo hoor je het als eerste wanneer er nieuwe cursussen zijn en ontvang je handige tips en interessante artikelen.

Over Dynamic Language Learning

Workshopleiders

 
Alice.jpeg

Alice Ayel komt oorspronkelijk  uit Parijs en geeft al 15 jaar les in Frans, Spaans en Engels. Ze is oprichtster van Le Français Naturellement en heeft veel ervaring als docent in diverse certificeringstrajecten.  Haar leerlingen en cursisten behalen uitstekende resultaten en beleven veel plezier aan het leren van een andere taal. Momenteel staat Alice in wijde kring bekend om haar video's die gebaseerd zijn op de Story Listeningmethode, waarmee ze Frans en Spaans leert aan mensen over de hele wereld.

Website: https://www.aliceayel.com/

Videos: https://www.youtube.com/user/aliceayel

Portugal

Alice Ayel

docent-Marianne.jpeg

Met onuitputtelijke energie geeft Marianne Nederlands als tweede, derde of vierde taal aan kinderen op de British School in The Netherlands. Marianne is een natuurtalent in het lesgeven met TPRS en andere vormen van begrijpelijke input, en houdt van veel variatie in haar lessen. Ze ontwikkelt vele spellen en lesmaterialen voor haar leerlingen. Voor Marianne bestaat het pad naar taalverwerving uit het opbouwen van relaties met haar leerlingen, het samen verzinnen en uitbeelden van verhalen, plezier hebben en het ontwikkelen van een liefde voor lezen.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marianne-van-klaveren-29b492114/

Nederland

Marianne De Best

NIcole 31-8.jpeg

Nicole de Boer studeerde Russische taal en literatuur en begon 20 jaar geleden met het geven van Nederlandse les in Moskou. Sindsdien geeft ze ook in Amsterdam Nederlandse les aan groepen en individuen van verschillende achtergronden, waaronder voetbalspelers van Ajax.

Vijf jaar geleden ontdekte ze TPRS en het belang van een veilige leeromgeving en van het begrijpelijk maken van taalinput. Haar nieuwste missie is: iedereen (ook taaldocenten) aan het tekenen te krijgen.

Website: www.oomfjodor.nl

Facebookpagina: https://www.facebook.com/russischelesbijoomfjodor.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicole-de-boer-14638313/

Nederland

Nicole de Boer

Helene.jpeg

Als taaldocente gebruikt Hélène geen boeken of woordenlijsten, maar ontwikkelt ze lessen met een grote impact, waarin de taal op een natuurlijke, eenvoudige en leuke manier wordt gesproken. Naast haar werk als docente beheert ze ook de schoolbibliotheek, zit zij Engelse debatten voor en organiseert ze diverse internationale projecten op haar school. En in haar vrije tijd verzorgt ze workshops en trainingen voor taaldocenten die ook streven naar natuurlijk, effectief talenonderwijs. 
 

Website: https://helenecolinet.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/h%C3%A9l%C3%A8ne-colinet-21a56b4b/

Mallorca (Spanje)

Hélène Colinet

Charlotte Dincher 1.jpeg

Charlotte Dincher gebruikt al jaren met veel plezier CI-technieken in haar lessen op een Duitse staatsschool. Nadat de vonk was overgesprongen tijdens een TPRS-congres in de VS werd ze zelf trainer en heeft ze vele andere docenten op internationale scholen getraind en opgeleid. Ook houdt ze een blog bij waarin ze materialen deelt die zij zelf heeft ontwikkeld. "Lost in London" is haar eerste CI-easy reader voor beginnende leerlingen Engels. 

Website: https://www.sprachenbesserlehren.de/

Duitsland

Charlotte Dincher

daniel1.jpeg

Daniel Dubois is docent Bretons en Engels in Bretagne en geeft tevens Franse les via Skype. Als zoon van de organisatrice van de Agen Workshop is hij natuurlijk een zeer ervaren TPRS-/CI-docent, maar zelfs al vóórdat hij in 2013 CI begon toe te passen werkte hij met verhaaltjes, humor en rollenspel om zijn leerlingen betrokken te houden. 

Daniel leerde pas Bretons toen hij al volwassen was, voornamelijk door het luisteren naar gesprekken tussen oudere mensen in Bretagne. Nu probeert hij met zijn lessen de taal levend te houden en Bretonse jongeren te interesseren in hun moedertaal. 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniel-kline-logsdon-dubois-bbb5487b/

Frankrijk

Daniel Kline Logsdon-Dubois

Alike_Last_TLMnl_VF.JPG

Alike Last heeft in 2007 TPRS in Nederland geïntroduceerd en zij verzorgt sinds 2008 met haar collega's van Taalleermethoden.nl CI/TPRS/TPR trainingen voor MVT en NT2 docenten. Daarnaast geeft ze CI/TPRS lessen Frans, en ontwikkelde ze samen met haar collega’s van Vrolijk & Frans, taal leren met plezier een doorlopende CI-leerlijn ontwikkeld voor volwassenen, van beginnersniveau tot en met ERK niveau A2/B1. Elke zomer volgt Alike de NTPRS- en iFLT-conferenties in de Verenigde Staten, zodat zij op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van CI-technieken. Zij is tevens mede-oprichtster van het TPRS Platform en organiseer-de in 2016 en 2018 de ETPRS-conferenties. 

Website: https://www.taalleermethoden.nl/

Website Franse taallessen: https://www.vrolijkenfrans.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/taalleermethoden/

Nederland

Alike Last

docent-Jorn.jpeg

Jorn is docent Duits en schoolopleider bij het RSG Simon Vestijk. Tijdens zijn jarenlange ervaring als CI-docent ontwikkelde hij een voorliefde voor het gebruik van spellen in de les. Veel spellen vergen wel enige aanpassing om ze geschikt te maken voor een CI-les en voor toepassing in grotere groepen, en al doende ontwikkelde Jorn een eigen variant van het weerwolvenspel, Hotel Grafenhausen genaamd. Dit spel is perfect voor gebruik in een (grotere) klas, en levert begrijpelijke input in een spannende setting.

Website: www.hotelgrafenhausen.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jorn-lubbinge-63493b173/

Nederland

Jorn Lubbinge

docent-Kirstin.jpeg

Al sinds 2007 ontwikkelt Kirstin trainingen en workshops voor talendocenten die willen leren lesgeven met begrijpelijke-input, en momenteel leidt zij samen met Carmen Meester het opleidingsinstituut Dynamic Language Learning.  Als docente Spaans gaf zij tien jaar lang exclusief les met TPRS, en als docententrainer gaf zij trainingen in Japan, Europa en de Verenigde Staten. Eenmaal per jaar geeft zij in de Verenigde Staten een cursus aan CI-docenten die zelf docentenopleider willen worden. Daarnaast runt Kirstin een CI-uitgeverij en CI-boekwinkel. 

 

Websites:

LinkedIn: www.linkedin.com/in/kirstin-plante-90a1395/

Nederland

Kirstin Plante

Casper_kleur.jpeg

Casper is een docent Latijn en Grieks wiens focus sinds 15 jaar ligt op de actieve beheersing van deze talen, om Latijnse en Oud-Griekse teksten vloeiend te kunnen lezen in plaats van ze te 'ontcijferen'.  In 2005 richtte hij ADDISCO op, waar een klein docententeam jongeren en volwassenen niet alleen taalvaardig maakt in Latijn en Grieks, maar ook vakken doceert als geschiedenis van de oude wereld, filosofie, archeologie en kunst. Daarnaast traint Casper docenten in het werken met begrijpelijke input en het spreken van de oude talen. 

 

Website: https://www.addisco.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/casperporton/

Nederland

Casper Porton

Liam Printer - Headshot 2018 v2 10.56.07

Liam Printer is een gepassioneerd docent, consultant, auteur en workshopleider. Hij spreekt Iers Gaelic, Engels, Frans, Spaans, Portuguees en Duits, en werkt momenteel als docent Spaans en als Coördinator 'Approaches to Learning' aan de International School of Lausanne in Switzerland.
In januari 2019 werd zijn onderzoek naar de motiverende werking van taalonderwijs met storytelling (in het bijzonder TPRS) gepubliceerd in The Language Learning Journal. Liam is een veelgevraagd spreker op diverse internationale congressen en werkt daarnaast als onderwijskundig consultant met betrekking tot taalleerstrate-gieën voor de Lapeenranta-gemeente in Finland. 

 

Website: liamprinter.com 

Twitter: @liamprinter 

LinkedIn: www.linkedin.com/in/liamprinter/  

Zwitserland

Liam Printer

DSC_0216.jpeg

Pilar Reyes is ondernemer, toegewijd docent en levenslang leerder. Ze is de directeur van Kent House in Spanje, en heeft meer dan 15 jaar ervaring in multitalig onderwijs. Als CI-docent en vanuit haar interesse in tweedetaalverwerving helpt Pilar andere docenten te begrijpen hoe ze de taalvaardigheid van hun leerlingen succesvol kunnen helpen ontwikkelen. Pilar is actief als docententrainer en workshopleider in Spanje, Europa en Latijns-Amerika.

Website: https://kenthouse.es/

Spanje

Pilar Reyes Sierra

Workshop Write & Discuss - Ronde 1

Demonstratieles One Word Image - Ronde 3

Pasfoto-Joyce-copy.jpeg

Joyce van Ruiten, van oorsprong docente Frans, werkt momenteel als MYP-docent Dutch B (Nederlands als tweede, derde of vierde taal) aan de  International School of Amsterdam, een IB- school (International Baccalaureate). De afgelopen 19 jaar heeft ze met veel plezier Frans en Nederlands gedoceerd in Maleisië en Nederland. Joyce verdiept zich sinds jaren in toepassingen van IT in de vreemde-talenles, en is een Google for Education Certified Trainer. Andere interessegebieden van Joyce zijn TPRS en Visible Thinking Strategies.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joycevanruiten/

Nederland

Joyce van Ruiten

millaray.jpeg

Millaray is sinds 7 jaar docente Spaans aan de Steinerskolen in Norway (een vrije school of Steinerschool) en werkte daarvoor 10 jaar als muziekdocente. Door haar training in de Vrije-Schoolpedagogie heeft ze veel interessante onderwijstools tot haar beschikking, die ze in haar workshops met ons deelt. Millaray werkt momenteel aan een podcast over talenonderwijs en CI. 

Noorwegen

Millaray Salomon

Kirsty_new.jpeg

Kirsty groeide op in een meertalige omgeving in Nederland. Met haar talenopleiding en een passie voor theater heeft ze altijd gezocht naar een manier om deze twee werelden bij elkaar te brengen. Tijdens de TPRS-training vond ze de connectie waar ze naar had gezocht. Kirsty heeft haar kennis van taalverwerving en haar vaardig-heden in muziek, dans en drama gebruikt om een holistische, multi-zintuiglijke vorm van lesgeven te ontwikkelen die zeer effectief is en plezierig en opwindend voor de leerlingen/cursisten.

Nederland

Kirsty Sharwood Smith

Viola_ten_Have.jpeg

Viola is docente Spaans en Nt2. Zij heeft ervaring met talen leren als leerling in het buitenland en als talendocent. Daarnaast is zij redacteur bij het tijdschrift voor Nt2-docenten LES. Viola werkte als taaladviseur bij VluchtelingenWerk Nederland en is sindsdien trainingen blijven geven in TPR. In haar eigen woorden: "De TPR-didactiek kijkt altijd over mijn schouder mee als ik lesgeef. Het is een levenslange metgezel."

Haar workshops behoren steevast tot de favorieten van congresdeelnemers.

Nederland

Viola ten Have

janique-alice.jpeg

Janique heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven van Alfa NT2 aan zeer laaggeschoolde (tot volledig analfabete) volwassenen. Vanaf 2007 ontwikkelde zij Zwart op wit, een cursus technisch lezen en schrijven voor analfabete anderstalige volwassenen. Inmiddels is er ook een website met oefeningen bij de cursus beschikbaar.

Janique geeft nascholingen voor het Centrum voor Nascholing en Onderwijs. Deze gaan over methodieken specifiek voor Alfa NT2 en over het aanwakkeren van leesplezier bij laaggeschoolde anderstaligen. Ze beheert bovendien een website met specifieke boeken voor anderstaligen, waar zij zelf ook hun mening op kwijt kunnen. ​

Website cursus Zwart op Wit: https://ikleer.net

Websites met boeken voor anderstaligen: https://leesmoment.weebly.com 
en https://levojo.weebly.com 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/janique-vanderstocken-6b04a1174/

België

Janique Vanderstocken