top of page

Wie zijn wij?

Kirstin Plante is docentenopleider op het gebied van TPRS en CI, en runt daarnaast een online boekwinkel in leesboekjes en lesmaterialen voor CI.

 

Oorspronkelijk opgeleid als vertaalster Spaans en Frans, ontdekte ze al snel dat haar hart meer lag bij het lesgeven – niet verwonderlijk, aangezien haar beide ouders docenten waren. Ze begon ze Spaanse lessen te geven aan volwassenen, en tijdens een workshop die ze bijwoonde op een talencongres in 2007 ontdekte ze TPRS. Na een steile leercurve begon ze al spoedig workshops te geven in deze dynamische talenmethodiek, en ontwikkelde ze samen met Iris Maas een opleiding TPRS voor talendocenten, onder de naam TPRS Academy. Samen gaven zij workshops en trainingen in verschillende Europese landen, de VS en Japan.

Na het afscheid van Iris Maas vond ze in Carmen Meester een nieuwe, enthousiaste zakenpartner, met wie ze inmiddels alweer enkele jaren cursussen, trainingen en workshops geeft onder de naam Dynamic Language Learning.

 

In de VS heeft Kirstin samen met Anny Ewing enkele jaren een jaarlijkse train-de-trainercursus gegeven aan CI-taaltrainers. Daarnaast geeft ze als uitgever handboeken en leesboekjes uit die passen binnen het CI-gedachtengoed.

Carmen Meester is docente Spaans en docentenopleider op het gebied van taalonderwijs met Begrijpelijke Input.

Na een carrière als Merchandise Planner in de kledingbranche, besloot zij het roer om te gooien en haar kennis van en passie voor de Spaanse taal in te zetten voor haar werk. In 2012 richtte zij haar talenschool Español y más in Hoofddorp op, waar ze al snel haar lessen begon te geven volgens het Begrijpelijke-Inputprincipe. De lessen werden een zodanig succes dat dit leidde tot een groeiende instroom van cursisten en een toenemende vraag naar andere taalcursussen volgens dezelfde filosofie. In 2018 werd de bedrijfsnaam aangepast naar Talenmeester, een naam die ook ruimte biedt aan lessen in andere talen, zoals Italiaans en Frans.

Na het volgen van de opleiding tot CI-docent bij het toenmalige TPRS Academy, ging Carmen als teamlid van TPRS Academy trainingen geven aan andere taaldocenten en in 2019 besloot ze samen met Kirstin dit opleidingsinstituut voort te zetten onder de naam Dynamic Language Learning. Inmiddels geeft Carmen, samen met Kirstin en hun team, diverse trainingen en workshops in binnen- en buitenland, evenals online.

bottom of page